HTML

300 nap Kuvaitban

"Zavarban voltam, mert épp imaidőben értem haza, és az emeleti imaszőnyeg csupán két méterre van az ajtómtól...richtig ilyenkor nem találja a kulcsát az ember..."

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

2008.07.30. 23:36 -md-

Kétszázhetvenharmadik nap – A lengyel afférja

Július 29. Peti és a csomag is megérkezett épen, ráfizetés nélkül, köszönet érte, így nem küldök haza dobozt. Visszakaptam útlevelemet, de bevonták a személyi igazolványomat. Salahnál negyedikén, Yaqoobnál ötödikén nyolckor, Ibrahimnál ugyanaznap tizenegykor vizsgázunk. Ily módon jóformán csak ismételtünk, a létszám is elég korlátozott volt ma, Ksawery sem jött (magas labda lenne leütni, hogy a frizurája miatt, de csak könyvtárazik). Yaqoob a hiányzókat afféle kis szellemeknek titulálta, és Casperhez hasonlította. Ibrahim holnap, az utolsó tanítási napon még egy utolsó röpdolgozatot írat. Egyik érdekes nyelvtani példája kapcsán szóba került a függetlenség kérdése, eszébe jutottak a palesztinok, és könnybe lábadt a szeme (!), de szerencsére még időben leállította magát. Óra végén aztán feltett egy ilyen kérdést: „ …és ti, főleg ti, hát ti elmentek innen, mi az utolsó szavatok az utolsó órán? Jó, nem az utolsó, de az utolsó előtti, beszéljetek, mi az, neked? Neked? Ah, Takumi, na, beszélj!” Takumi válasza „Hála Istennek” – volt, de Ibrahim nevetett rajta. Talán ő is örül neki. Ksawery zuhant át a délután, hogy ezt el kell mesélnie most valakinek, mert nagyon ideges. Az történt, hogy amikor decemberben hazament, egy fickó a lengyel követségről, valami tiszt, megkérte, vigye el Varsóba kis csomagját. A motyó tömege inflálódott, és az ígért „pár kiló” helyett huszonkét kilót cipelhetett, és még pénz sem volt nála, hogy kifizesse. Nem baj, mondta, majd később kifizeti. Ksawery most hívta, hogy már megy el, hol a pénz, mire az egészet pofátlanul letagadta, és elkezdte győzködni, hogy Ksawery az egészet csak szívességből tette, aki erre begurult, azt mondja, nem is pénz miatt, hanem hogy az apja fuvarozta el a csomagot, mert ki sem jöttek érte a reptérre, Włocławek (remélem, jól írom) meg kétszáz kilométerre, nem a szomszédban van. Elöntötte az epe, és végül annyit mondott a fickónak, hogy „szégyen, hogy efféle emberek viselhetik a katonai egyenruhát!”. Röhejes, de betett, és a fazon lecsapta a kagylót, Ksawery hallani sem akar felőle többet. Különösebb kommentárt inkább nem csatolok, sajnos mindenkivel előfordulnak hasonló esetek, hogy effajta hulladék emberekkel akad dolguk. Este elmentünk Salmiyába, nem volt semmi, amiért mentem, Ksawery tudott vásárolni, és bármi előzetes jelzés nélkül megvette a Sorstalanságot angolul. Hát, nem azt ajánlanám neki elsőként olvasásra az általam ismert magyar irodalomból, de ez volt kéznél olvasható nyelven. Megint játszottunk Air Hockey-t, hát ez addiktív, a jobb karunkban tuti izomláz lesz holnapra, úgyhogy legközelebb kipróbáljuk csak ballal.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kis herceg tanora elmentem


A bejegyzés trackback címe:

https://300nap.blog.hu/api/trackback/id/tr59593592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása