HTML

300 nap Kuvaitban

"Zavarban voltam, mert épp imaidőben értem haza, és az emeleti imaszőnyeg csupán két méterre van az ajtómtól...richtig ilyenkor nem találja a kulcsát az ember..."

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

2008.06.29. 20:43 -md-

Kétszáznegyvenkettedik nap – Hogyan hígult fel a „tanulós hétvége”

Június 28. Fáj a fejem. A herceg keltett azzal, hogy ma is elmarad a franciaóra, mert Maryamnak mégsem jó. Lengyel sem lesz, mert a jövő hétre várható számonkérésekre kellene készülni, így csak egy ígéretet sikerült kicsikarnom, hogy majd hétfőn folytatjuk. Valahogy sejtettem, de nem ez a fejfájás oka. Egész nap visított a tűzriadó, okát nem tudjuk, lehetett tűz, víz, földrengés, vagy egy nőt találtak az épületben. Lehet, hogy ő tüzelt, de ha volt is tűz, nekünk elfelejtettek szólni. Kinéztünk az ablakon, hátha emberek mutogatnak kétségbeesett arccal ablakainkra, de senki, és az emeletről sem menekült különösebben senki. Igaz, valódi tűz esetén sem hiszem, hogy kiszaladnának az épületből, mert nagyon nehezen válnak meg a légkondicionált helységektől, és lehet, hogy az utca maga melegebb, mint a lángoló ház a fejük felett. A valóság azonban annyi lehet, hogy a mushrif unatkozott, és egyszerűen nem tudják, hogyan kell lekapcsolni (ilyen eset történt már a lány sakanban is). A lengyel feladta a tanulást, és leültetett egy lengyel film elé, a címe az volt, Symetria, és mert még csak a felét láttam, nem szép dolog róla véleményt mondani, de pár szóban azért megteszem. (Általában az első felvonás után sem mondok rögtön véleményt, mert ki tudja, lehet, hogy a második zseniális lesz, de annyira, hogy megbocsátom az elsőt, vagy fordítva, az első isteni, és a második kinyírja a darabot. Emlékeim szerint ilyen még nem történt, de az esélyt mindig megadom.) Egy szerencsétlen fickót ártatlanul lecsuknak gyilkosság vádjával. A film arról szól, hogyan éli mindennapjait a dutyiban. Szép az operatőri munka, de a sok szögesdrótos tájkép nagyon lelassítja a dolgot. Amiért viszont érdemes nézni, hogy sok lengyel argó szót, és káromkodást tanulok belőle. Külön érdekesség, hogy lektorral néztem. A lengyelek nem mindent szinkronizálnak, hanem egy színész (a lektor) fahangon rámondja a lengyel fordítást a hallható eredetire. Szerintem borzalmas, de Ksawery leszedte a fejemet, hogy igenis nagyon jó dolog, csak bele kell szokni. Abban igaza volt, hogy bele lehet szokni, mert így néztem ezt a Symetriát, hogy ő fordította angolra, dehát jaj. A francba, hogy nem múlik a fejfájás.

Szólj hozzá!

Címkék: kis herceg lakok


A bejegyzés trackback címe:

https://300nap.blog.hu/api/trackback/id/tr70545097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása