HTML

300 nap Kuvaitban

"Zavarban voltam, mert épp imaidőben értem haza, és az emeleti imaszőnyeg csupán két méterre van az ajtómtól...richtig ilyenkor nem találja a kulcsát az ember..."

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

2008.05.08. 20:32 -md-

Kétszázhatodik nap – Akció a javából

Május 7. Yaqoob új novellát adott, és közölte, Badr kórházban van (megint), így mehetünk haza óra után. Nem a legjobb kedvemben talált az ébredés, gondoltam, elmegyek egy kicsit piacozni. Ksawery lohol utánam, hogy ne menjek a városba, de menjek a városba, csak vele, mert jön Paulina és Viktória is. Ők is ismerik, és szeretik a „Nú págágyí”, meg „Nú zájec” orosz sorozatot, egyedül Ksawery nem ismerte. Bárhogy tagadja, egyre bizonyosabbá válik, hogy egy űrjármű platójáról pöccintették le a Földre néhány éve, amikor utastársai megunták a „galaktikus bankpolitika” témát.  Bennrekedtünk egy taxiban a csúcsforgalom közepén, amiben a légkondi nem működött ám folyamatosan. Kikerülve nyakig nedvesen valami pénzügyi épület felé vettük az irányt, Ksawery odajár, legalábbis a könyvtárába, hogy infót szerezzen az iszlám bankrendszerről írott szakdolgozatához. Talált is egy remek könyvet, aminek csak a felét engedték kifénymásolni, ezért kellettünk mi. Paulina megkapta a könyv pontos helyét, Viktória memorizálta az épület alaprajzát, én pedig dúdoltam a Mission: Impossible dallamát. (Arra vártam, mikor semmisíti meg magát Ksawery rusnya napszemüvege, ami az információkat hordozza.) Megkaptunk mindent, kedves hölgyike balra, lift a folyosón, jobbra tőle hagymaszagú biztonságiőr, könyvtár első emelet. Meglett a könyv, és néhány Bambi-szempárt bevetve kifénymásoltattuk a hiányzó oldalakat. Ksawery a múltkor már trombitált össze embereket, de azok, mint kiderült, kérésére egyszerűen nemet mondtak. A lányok szerint Krisztina ki volt bukva, miért megy „mindenki” Viktória szülinapi bulijára, mikor vonósnégyes játszik a követségén (mondjuk engem nem is hívott, de mindegy). Venci viselkedését elemezgették, milyen behízelgő, ha tanárokról van szó. Ha ezt átgondolom, sokkal jobb egyedül, mint valakivel nap mint nap találkozni, akivel nem értjük meg egymást, de elvileg egymásra kell számítanunk.  Ksawery táncikált az örömtől, hogy megszereztük neki a könyvet, amit akart, majd leültünk enni, mielőtt elájultunk volna. Rossz ötlet, és ami alatt azt értem, nagyon-nagyon-nagyon rossz ötlet volt ezt a dolgot most intézni, mert dögmeleg van. Igaz, ez még semmi a nyárhoz képest, csak negyven fok, vagy akörül lehet, de 11 órától 16 óráig kb. négy liter vizet fogyasztottunk fejenként. A lányok elköszöntek, mert mennek valahová, mi még kóborultunk a piacon, de az üzletek többsége ilyenkor zárva van.

Szólj hozzá!

Címkék: kis herceg lanyok tanora elmentem


A bejegyzés trackback címe:

https://300nap.blog.hu/api/trackback/id/tr44460431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása