HTML

300 nap Kuvaitban

"Zavarban voltam, mert épp imaidőben értem haza, és az emeleti imaszőnyeg csupán két méterre van az ajtómtól...richtig ilyenkor nem találja a kulcsát az ember..."

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

2008.07.06. 19:20 -md-

Kétszáznegyvenkilencedik nap – Kuvaiti étterem és lapszemle

Július 5. A bahreini Yusuf invitált meg minden nyelvsulist valami étterembe ma este. Ehhez képest nem jöttünk sokan, én, a herceg, a két tajvani, Yoshihiro, és Takumi. Igaz, nem is vagyunk már sokkal többen… Venci tegnap ment el, úgy tűnik Ksawery marad a nyárra, Takumi meg jövőre is, mert valami melót kapott. Beültünk a Yusufmobilba, a tizenakárhány személyes buszába, nem tudtuk hova visz, de kiszálltunk Salmiyában, a Marina Mall fenekében a mecset mögött egy kuvaiti étteremnél. Az étterembe egy mozgólépcsőn keresztül lehet eljutni, nem a legjobb indítás, és a belső dekoráció is rémes, hangulat nulla. Az étel viszont nem rossz, bár Ksawery pont ellenkező állásponton van, mert kettőre is rábökött, mire a pincér mondta, hogy az nincs, és ez milyen módi? Az étlap köszöntőjén felhívják a figyelmet, hogy élvezzék a kuvaiti módit, és kézzel fogyasszanak villa helyett. Kést nem is kaptunk egyébként. Az első fogás egy édes csirkekrémleves volt csirke nélkül (ugyanilyet kaptunk pár szem lubickoló kukoricával a China Grillben), de amitől mégis elolvadtam, az az, hogy cipóban tálalták! Én ezt imádom, egy jó levesnek először ott a helye, mielőtt belém költözik, és még ha kicsit égett is volt az enyém, legalább nem volt nyers, mint a tajvani Alié. Másodiknak sima kebabot rendeltem, Yusuf, és egy másik bahreini barátja nógattak minket, hogy csak arab ételt válasszunk, és próbáljunk ki mindent, mire ők (mint a mesében), rósejbnit ettek ketchuppal. A többiek zömmel rizst, és csirkét választottak, annyira nem volt éhes senki, így elég sok ottmaradt, mondjuk az adagok is hatalmasak voltak. Adnánnal poénkodtam, hogy dobd el a villát, és egyél kézzel, mire egy olyan pillantással válaszolt, hogy ha lett volna kalapom, lerepült volna, hatalmasat röhögtünk. A tajvani Ali viszont kipróbálta, megtanulta a technikát, hogy marokra a rizst, aztán kis gombócot, végül be a pofazacskóba. Szerencsére egyszer elég is volt neki, és nekünk is, akik körötte ültünk (a boldog emlékű Zeki csinálta így). A saláta volt a legjobb, édes ostyában tálalták a savanykás salátát, na az remek volt. Bukok arra, ha a tányér is ehető. A kebabom is jó volt, noha drágább és kisebb is volt, mint szokott, de amúgy is degeszre ette magát mindenki a hummusszal, meg más kiegészítőkkel. Az étlapon szerepel, egy egész birkát is felszolgálnak 70KD-ért, ez ilyen nagy buliméretű étel. Yusuf fizetett mindent, fotózott, aztán a hazaúton beszédet tartott, hogy ha bármi kell, akkor először hozzá forduljunk, 19 éves, de lesz ő a kisöcsénk, és csak azt szereté, ha ezt nem felejtenénk el. Jövő hétvégére elhívott mindünket Bahreinbe, csak épp átutazó vízum kéne Szaúdtól, meg Bahreintől, és akörül lesznek a félévi dolgozatok is. Amikor kiszálltunk, elővette a kuvaiti pacsuliját, hogy adjuk a kezünket, ne legyen büdös evés után. Mielőtt annyit mondhattunk volna, hogy „…de mi e célra a szappant használjuk…!”, már az összes mancs bűzlött, és mikor elváltunk tőle, azon versenyeztünk, ki tudja a másikba törölni.

                Vetettem egy futó pillantást a tegnapi Arab Times-ra. Önkényes mazsolák következnek a helyi hírekből:

-Egy indonéz cseléd felakasztotta magát munkaadója (a szponzor) fürdőszobájában.

-Egy kuvaitit letartóztattak 4 kiló hasissal.

-Egy részeg, alsónadrágos kuvaitit is letartóztattak nyilvános alkoholfogyasztásért.

-Egy kuvaiti lány felgyújtotta magát, mert megbukott a záróvizsgán. (Ezer más, egyszerűbb módon is meg lehet halni odahaza, ha nagyon meg akar az ember, miért pont ezt választotta? Hülye. Ez magyarázza azt is, miért nem ment át a vizsgán.)

 

Végül kishírek a nagyvilágból:

-Egy indonéz fickó Jakartában 42 nőt ölt meg mindenféle fekete mágiá rituálé mellett, hogy saját energiáit növelje. Golyót kap, de nagyot néz majd a kivégzőosztag, ha mind lepattan róla.

-Egy 16 éves jordán srácot vádolnak 23 éves nővére megkéselésével. A cikk szerint ez „becsületbeli gyilkosság”, mert a srác indítéka az volt, hogy „[a lány] egy hónapra eltűnt a barátjával”. (Nagyon érdekel, mennyi a cikk valóságtartalma) Ez a hetedik ilyen (nyilvánosságra jutott…) eset idén Jordániában, a cikk szerint ezek száma növekszik, mert így kisebb büntetésre számíthat az elkövető.

Szólj hozzá!

Címkék: megettem elmentem


A bejegyzés trackback címe:

https://300nap.blog.hu/api/trackback/id/tr13556076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása