HTML

300 nap Kuvaitban

"Zavarban voltam, mert épp imaidőben értem haza, és az emeleti imaszőnyeg csupán két méterre van az ajtómtól...richtig ilyenkor nem találja a kulcsát az ember..."

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

2007.12.29. 18:05 -md-

Kilencvenhatodik nap – Betegen az Állatkertben

Tegnap este belázasodtam, úgyhogy igazán rossz ötlet volt ma köhécselve elmennem az Állatkertbe. Azért is jó egyedül lakni, mert nem osztom meg senkivel a rossz közérzetem, és a szokottnál morcosabb hangulatom. (Mellesleg, a húgom tudja, hogy amikor Egyiptomban összeettem valamit, és egész nap ki sem tudtam kelni az ágyból, két nyögés közt milyen jó poénokat mondok) Ha egykor találkozik a csapat, richtig fél kettő felé indulunk, mindig akad egy kretén, aki fél órával az időpont után jelenik meg, és idióta vigyor van a képén, humoros, hogy húsz másikat várat. Ismerőseim közül Takumi, Yoshihiko, Mudzsin, és Kerím gondolták úgy, megéri nekik a negyeddínáros a látogatásért. Hát a kínálattól nem lehet odabent elájulni. Inkább hívnám állatos kertnek, mint állatkertnek, a fele csak egy park, ahová kiülnek a családok piknikezni, ezután lépünk át az állatos szekcióba.

A hüllőház nem nagyobb, mint az én szobám, két kígyó, egy kobra, két vipera, és egy skorpió, nem vagyok zoológus, de a leírás alapján a „mezei sivatagi” fajtából. Esztétikumát tekintve szánalmasabb, mint a vidámpark volt, és üzenem az állatkert-ellenes környezetvédőknek, hogy bármelyik hazai állatkert öt plusz egy csillagos Grand Hotel, és ha annyira a szívén viseli az ártatlanok sorsát, akkor itt kellene kezdeni a csápolást. A társaság nyugati felén kívül szemlátomást mindenki élvezte, csak nekünk jutott a rossz szájízből a kiszáradt teknők, amortizálódott kifutók láttán. Akadt azért szép pillanat is, a flamingók nagyon vidámak voltak. Ennél mókásabb élőlényt nehéz találni, elég csak a nagyképű testfelépítésükre gondolni, és ráadásul rózsaszínben… olyan irracionális, hogy létüket inkább elfogadom istenérvnek, mint Aquinói Tamás érveit. Sajnos néhány másik állat láttán eljátszottam a gondolattal, ezeket süsse ki a szakács, ne mindig a csirkét. Egyébként két teve volt csak, meg egyszerű házityúkok, meg városi galambok, nem erőltették meg magukat. Nem messze tőlük van egy kis boltocska, ahol spirituszban ülő felboncolt nyomorultakat lehet vásárolni, ha üres lenne a biológia szertár. A legnagyobb tömeg a majmoknál volt, a helyiek egy rövidnadrág láttán erkölcsrendészetért sikoltanak, de élvezettel csüggnek azon, ahogy az egyik majom a másik fenekében kotorászik, vagy hogy egy kis makákónak erekciója legyen-hát ez kell itt a közönségsikerhez.

Nem jelent semmit, hogy minden sarkon ölnyi tábla figyelmeztet, és kér, hogy saját érdekükben ne etesd az állatokat, mindenki azzal tömi őket, amit nem szégyell. Hülyeség, de nem tudom feldolgozni, ahogy egy jak, vagy valami ahhoz hasonló egy chips-es zacskót evett meg. Nem akart lemenni neki a műanyag, de addig rágta a bolondja, amíg el nem tűnt a szájában. A legrosszabb megint a tehetetlenség volt, nem tudom, ki dobta oda neki, pofán csapni nem lehetett a jakot, mert a ketrec hátuljában volt, gondozót egyet nem láttam az egész Állatkertben, összesen két biztonságiőrt cigizni a park másik végében, mintha őket egyébként érdekelné. Amikor hazaértem, azonnal beestem az ágyba a kimerültségtől, tíz óra felé ébredtem fel, az Algopyrinek után már jobban, legalább nem hiába hoztam. Yoshi kukkantott be még az este, hogy én vagyok a harmadik körülötte, aki beteg, de gyógyuljak, mert holnap éjjel üljük a másik Yoshi születésnapját. Azon vagyok.

1 komment

Címkék: fotok elmentem


A bejegyzés trackback címe:

https://300nap.blog.hu/api/trackback/id/tr75278368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Józsi 2007.12.29. 20:12:30

Jobbulást!!!
süti beállítások módosítása